2024 Asgari Ücret Zammı Gelişmeleri: Zam Toplantıları Ne Zaman Başlıyor?

2024 Asgari Ücret Zammı Gelişmeleri: Zam Toplantıları Ne Zaman Başlıyor?

Milyonlarca çalışanı ilgilendiren 2024 asgari ücret zammı için hazırlıklar başladı.

Yeni yıl öncesi milyonlarca çalışanın gündeminde olan asgari ücret zammı için tarihler netleşiyor. Peki, 2024 asgari ücret ne kadar olacak ve zam kararları ne zaman açıklanacak? İşte detaylar.

2024 yılına yaklaşırken, milyonlarca çalışanın merakla beklediği asgari ücret zammıyla ilgili takvim belli olmaya başladı. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından belirlenecek olan asgari ücret zammında işçi, işveren ve hükümet temsilcileri aralık ayında dört kez bir araya gelecek. Bu toplantılarda ortak bir mutabakat sağlanarak asgari ücret belirlenecek. Komisyon, en az 10 üyenin katılımıyla toplanacak ve oy çokluğuyla karar alacak.

Bakan Işıkhan, yaptığı açıklamada, “Çalışanlarımızı enflasyona ezdirmemek bizim için temel ilkedir. Bu doğrultuda, aralık ayındaki toplantılarda işçi, işveren ve hükümet temsilcileri bir araya gelerek, yeni yılın asgari ücretini belirleyeceklerdir” dedi.

Asgari ücretin brüt ve net tutarları, belirlenen takvime göre önümüzdeki aylarda kamuoyuyla paylaşılacak. Zam görüşmelerinin başlamasıyla birlikte, işçiler ve çalışanlar yeni yılda geçerli olacak asgari ücretin miktarını öğrenmek için beklemeye başladı.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, asgari ücret zammıyla ilgili açıklamalarda bulundu. 2024’te geçerli olacak asgari ücretin belirlenmesi için Asgari Ücret Tespit Komisyonu toplantılarına ilişkin geri sayım başladı. Işıkhan, “Cumhurbaşkanımızın ifade ettiği gibi çalışanlarımızı enflasyona ezdirmemek bizim için en temel ilke olacak. Bu şekilde bir planlama içerisindeyiz” dedi. İşte, asgari ücret zam sürecine dair detaylar:

Bakan Işıkhan’dan Asgari Ücrete Yönelik Açıklama Yaptı

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, Meclis’te gazetecilerin sorularını yanıtladı. Türk-İş Genel Başkanı Ergün Atalay’ın, 2024’te geçerli olacak asgari ücret görüşmelerinde 4 işçiye yer vereceklerini açıklamasına ilişkin Işıkhan, aralık ayında işçi ve işveren temsilcilerini davet ederek, Asgari Ücret Tespit Komisyonu çalışmalarını başlatacaklarını belirtti.

Piyasalarda Asgari Ücret için Zam Beklentisi Nedir?

Asgari Ücret Tespit Komisyonu’nun masasına gelecek ilk rakam, 6 aylık enflasyon tahmini ile hesaplanan asgari ücret olacak. Yüzde 37,76’lık 6 aylık enflasyon tahminine göre, net asgari ücrette 15.707,39 TL rakamında pazarlıkların başlaması bekleniyor.

Zam Görüşmeleri Ne Zaman Başlayacak?

Asgari Ücret Tespit Komisyonu’nun 2024 yılında uygulanacak asgari ücreti belirlemek üzere ilk toplantısını aralık ayında yapması bekleniyor. Toplantıların ardından aralık ayının son haftasına doğru güncel asgari ücretin belirlenmesi bekleniyor. Haberimizde gelişmeleri takip edebilirsiniz.

Exit mobile version