Diyabetin Çözümü Yürüyüşte mi? Lancet Diyabet ve Endokrinoloji Dergisi Çarpıcı İnceleme Sonuçlarını Açıkladı

Diyabetin Çözümü Yürüyüşte mi? Lancet Diyabet ve Endokrinoloji Dergisi Çarpıcı İnceleme Sonuçlarını Açıkladı

Lancet Diyabet ve Endokrinoloji dergisinde yayımlanan bir inceleme, diyabetle (şeker hastalığı) mücadelede umut verici bir adımın keşfedildiğini gösteriyor. Yapılan araştırmada, yürüme hızındaki her saatte 1 km’lik artışın, şeker hastalığına yakalanma riskini %9 oranında azalttığı belirlendi. İşte detaylar…

Yürüme Hızındaki Artış, Diyabet Riskini Yüzde 39 Azaltıyor

Araştırmacılar, saatte 3 km ve daha hızlı bir hızla yürüyen bireylerin şeker hastalığıyla karşılaşma olasılıklarının daha düşük olduğunu ortaya koydu. Lancet Diyabet ve Endokrinoloji dergisindeki inceleme, saatte her 1 kilometrelik yürüme hızı artışının %9 daha düşük riskle bağlantılı olduğunu gösterdi. Saatte 6 km’den (6 km/saat) daha hızlı adım atanlar ise risklerini %39 oranında azalttı.

Imperial College London ve Diabetes UK’den Umut Verici Çalışma

Araştırmacılar, toplamda 11 yıla kadar olan 10 çalışmayı inceledi. Diabetes UK’nin Danışmanı Neil Gibson, şeker hastalığı yönetiminin önemine vurgu yaparak, “Daha hızlı yürümek gibi aktivite yoğunluğunu artırmak, genel sağlık açısından daha fazla fayda sağlar. Hızlanmanın, tip 2 diyabet geliştirme riskini azaltma üzerindeki etkilerini doğrulamak için daha fazla araştırma yapılması oldukça önemli” dedi.

Uzmanlar, Saatte 3 km ve Üzeri Hızla Yürümenin Önemine Dikkat Çekiyor

Diyabeti önlemek için genellikle daha hızlı bir tempoya ilerlemenin önerildiği belirtilirken, Imperial College London ve Diabetes UK’den uzmanlar, insanların yönetebilecekleri ve kendilerine uygun bir tempoda yürümenin önemine dikkat çekiyor. İran’daki Semnan Tıp Bilimleri Üniversitesi’nden Yazar Dr. Ahmad Jayedi ise “Toplam yürüme süresini artırmaya yönelik mevcut stratejiler faydalı olsa da, yürümenin sağlık açısından faydalarını daha da artırmak için insanları daha yüksek hızlarda yürümeye teşvik etmek de makul olabilir” açıklamasıyla yürüme ve şeker hastalığı arasındaki ilişkinin ne denli önem taşıdığına dikkat çekti.

Exit mobile version