1. Haberler
  2. Ekonomi
  3. Emeklilere Müjde: 2 Ayrı Düzenleme Yapılacak

Emeklilere Müjde: 2 Ayrı Düzenleme Yapılacak

Ocak-Haziran dönemi için emekli maaşlarına yapılan yüzde 49,25'lik zammın yanı sıra, Temmuz ayında yapılacak iki önemli düzenleme gündemde. Bu düzenlemelerin başında, taban maaşın yeniden ele alınması ve artırılması geliyor.

Emeklilere Müjde: 2 Ayrı Düzenleme Yapılacak
Emeklilere Müjde: 2 Ayrı Düzenleme Yapılacak
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Ocak-Haziran dönemi için emekli maaşlarına yapılan yüzde 49,25’lik zammın yanı sıra, Temmuz ayında yapılacak iki önemli düzenleme gündemde. Bu düzenlemelerin başında, taban maaşın yeniden ele alınması ve artırılması geliyor. Ayrıca, emekliler için uygulanan refah payının da Temmuz ayında değerlendirileceği belirtiliyor.

Emekli Maaşlarında Değişiklik Bekleniyor

TÜİK’in Nisan, Mayıs ve Haziran aylarına ilişkin enflasyon rakamlarının açıklanmasıyla birlikte, emekli maaşlarındaki zammın kesinleşeceği ifade ediliyor. 2024 yılının ilk yarısında uygulanan 10 bin TL en düşük emekli maaşının, ikinci yarıda yeniden artması bekleniyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Açıkladığı 2024 Emekliler Yılı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın duyurduğu 2024 emekliler yılında, 16 milyon emekli için önemli düzenlemelerin hayata geçeceği ifade ediliyor. Bu düzenlemelerin, emeklilerin gelirini artırıcı ve yaşamlarını kolaylaştırıcı nitelikte olduğu belirtiliyor.

SSK ve Bağ-Kur Emeklilerine Zam Oranı Ne Olacak?

SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin, 6 aylık enflasyon oranı kadar yılda iki kez zam aldığı biliniyor. Geçtiğimiz yıllarda, enflasyon oranına ek olarak refah payı uygulamasıyla zam miktarının artırıldığı ifade ediliyor. Bu yılın Ocak ayında yapılan düzenlemede, yüzde 37 olan 6 aylık enflasyonun üzerine refah payı eklenerek tüm emeklilere yüzde 49,25 oranında zam yapıldığı belirtiliyor.

Temmuz Ayında Beklenen Zam ve Enflasyon Değerlendirmesi

Temmuz ayında yapılacak zam ve refah payının belirlenmesinde etkili olacak olan 6 aylık enflasyon oranı merakla bekleniyor. İlk 3 aylık enflasyon rakamlarına göre SSK ve Bağ-Kur emeklilerine yüzde 15,06 zam yapıldığı ifade edilirken, geriye kalan 3 aylık verinin de zam oranlarını belirleyeceği belirtiliyor. Dolayısıyla, Temmuz zammının Haziran enflasyonuna göre şekilleneceği vurgulanıyor.

Memur emeklilerinin de enflasyon oranına bağlı olarak zam alacakları belirtiliyor. Temmuz zammının hesaplanmasında Haziran enflasyonunun da dikkate alınacağı ve bu verilere göre zam oranlarının değişebileceği ifade ediliyor.

Emeklilere Müjde: 2 Ayrı Düzenleme Yapılacak
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Kargocuyum ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!