1. Haberler
  2. Gündem
  3. Havayoluyla Taşınan Kargo Miktarında Büyük Artış!

Havayoluyla Taşınan Kargo Miktarında Büyük Artış!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Türkiye'nin geniş hava trafiğinde önemli bir artış olduğunu duyurdu. Şubat ayında, Türkiye'nin çeşitli havalimanlarında 662 bin 353 ton kargonun taşındığını açıkladı. Bu rakam, geçen yılın aynı dönemine göre önemli bir artışı temsil ediyor.

Havayoluyla Taşınan Kargo Miktarında Büyük Artış!
Havayoluyla Taşınan Kargo Miktarında Büyük Artış!
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Türkiye’nin geniş hava trafiğinde önemli bir artış olduğunu duyurdu. Şubat ayında, Türkiye’nin çeşitli havalimanlarında 662 bin 353 ton kargonun taşındığını açıkladı. Bu rakam, geçen yılın aynı dönemine göre önemli bir artışı temsil ediyor.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu konuya ilişkin açıklamalarda bulunarak Havayollarımızı kullanan yolcu sayısı geçen yılın aynı ayına göre yüzde 25,5 gibi rekor bir artış yaşadı. Bununla birlikte yılın ilk iki ayında havalimanlarımızın hizmet verdiği yolcu sayısı ise 29 milyon 505 bin 779’e ulaşırken taşınan yük ve kargo miktarı 662 bin 353 tona yükseldi.” dedi.

Yolcu Sayısında da Ciddi Artış Var

Bakan Uraloğlu, 2024 yılının Şubat ayında Türkiye genelinde hizmet veren havalimanlarında toplam 14 milyon 748 bin 115 yolcunun taşındığını belirtti. Geçen yılın aynı dönemine göre, havayolu taşımacılığını kullanan yolcu sayısında %25,5’lik bir artış olduğunu vurguladı. Bu artış, sektördeki canlılığın ve talebin arttığını gösteriyor.

Uçak Trafiği Arttı

DHMİ Genel Müdürlüğü verilerine göre, Şubat ayında Türkiye’nin havalimanlarında 154 bin 308 uçak trafiği gerçekleşti. İç hatlarda 66 bin 898, dış hatlarda ise 49 bin 167 uçak trafiği yaşandı. Bakan Uraloğlu, 2023 yılının aynı ayına kıyasla uçak trafiğinde %10,4’lük bir artış olduğunu açıkladı.

Yük ve Kargo Taşımacılığında Artan Talep

Bakan Uraloğlu, Şubat ayında havalimanlarında taşınan yük ve kargo miktarının da arttığını belirtti. İç hatlarda 62 bin 860 ton, dış hatlarda ise 261 bin 920 ton kargonun taşındığını ifade etti. Bu, hava taşımacılığı sektöründe artan talebin bir göstergesi olarak dikkat çekiyor.

Havayoluyla Taşınan Kargo Miktarında Büyük Artış!
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Kargocuyum ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!