1. Haberler
  2. Gündem
  3. Bakan Tekin Açıkladı: Müfredat Sistemi Değişiyor!

Bakan Tekin Açıkladı: Müfredat Sistemi Değişiyor!

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, 2024-2025 eğitim ve öğretim yılında yeni müfredatın ilk önce 1'inci, 5'inci ve 9'uncu sınıflarda uygulanacağını duyurdu. Bakan Tekin, çalışmaların büyük ölçüde tamamlandığını ve kademeli olarak uygulamaya geçileceğini belirtti.

Bakan Tekin Açıkladı: Müfredat Sistemi Değişiyor!
Bakan Tekin Açıkladı: Müfredat Sistemi Değişiyor!
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, 2024-2025 eğitim ve öğretim yılında yeni müfredatın ilk önce 1’inci, 5’inci ve 9’uncu sınıflarda uygulanacağını duyurdu. Bakan Tekin, çalışmaların büyük ölçüde tamamlandığını ve kademeli olarak uygulamaya geçileceğini belirtti.

Bakan Tekin’in Açıklamaları

Bakan Tekin, dünkü Kabine toplantısının ardından gazetecilere yaptığı açıklamada, yeni müfredatla ilgili detayları paylaştı. Yeni müfredatın 2024-2025 eğitim döneminde 1’inci, 5’inci ve 9’uncu sınıflarda başlayacağını ifade etti. Çalışmaların tamamlanmasının ardından yeni müfredatın detaylarının kamuoyuyla paylaşılacağını bildirdi.

Matematik Dersinde Değişiklik Yapılacak mı?

Bakan Tekin, matematik dersinden bazı konuların çıkarıldığına yönelik iddialara da yanıt verdi. Talim Terbiye Kurulu’nun çalışmalarının devam ettiğini ve yüzde 80’inin tamamlandığını belirten Bakan Tekin, müfredat hazırlığı için alanında uzman yaklaşık 2 bin kişinin çalıştığını açıkladı. Öğrencilerin düzeylerinin önemsendiğini vurgulayarak, müfredatın çocukların düzeylerine uygun olarak belirleneceğini ifade etti.

Talim Terbiye Kurulu Başkanlığı’nın, öğrencilerin düzeylerine uygun müfredatı belirleme göreviyle ilgili olduğunu belirten Bakan Tekin, lisans düzeyinde okutulması gereken herhangi bir bilginin zorunlu eğitim çağında verilip verilmemesinin önemli olduğunu vurguladı. Müfredatın hazırlanması ve onaylanmasında akademisyenlerin ve öğretmenlerin katkılarına değinen Bakan Tekin, bilimsel ve uygulamaya yönelik bir değerlendirme sürecinin devam ettiğini sözlerine ekledi.

Bakan Tekin Açıkladı: Müfredat Sistemi Değişiyor!
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Kargocuyum ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!