1. Haberler
  2. Ekonomi
  3. Akaryakıtta Zamlar Bitmek Bilmiyor!

Akaryakıtta Zamlar Bitmek Bilmiyor!

Akaryakıt fiyatlarına bir kallavi zam daha geliyor. Yüksek fiyatlar sürücüleri zor günler bekletirken, motorine gece yarısı 1 lira 40 kuruş, benzine ise 2 TL zam yapılacak.

Akaryakıtta Zamlar Bitmek Bilmiyor!
Akaryakıtta Zamlar Bitmek Bilmiyor!
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Akaryakıt fiyatlarına bir kallavi zam daha geliyor. Yüksek fiyatlar sürücüleri zor günler bekletirken, motorine gece yarısı 1 lira 40 kuruş, benzine ise 2 TL zam yapılacak. İstanbul’da benzinin litresi 40,38 liraya, motorinin litresi ise 43,02 liraya çıkacak.

Zam Haberiyle Sürücüler Zor Durumda

Akaryakıt fiyatlarındaki yüksek artışlar sürücüleri zor durumda bırakıyor. Bu gece yarısından itibaren motorine 1 lira 40 kuruş, benzine ise 2 TL zam gelmesi bekleniyor. İstanbul’da benzinin litresi 40,38 liraya, motorinin litresi ise 43,02 liraya çıkacak.

Motorine Peş Peşe 2. Zam Geliyor

Motorin fiyatlarına peş peşe gelen zamlar sürücüleri maddi olarak zorluyor. Son olarak 1 lira 38 kuruşluk zamın ardından bir gün sonra 1 lira 40 kuruşluk bir zam daha gelmesi, araç kullanıcılarını olumsuz etkileyecek.

Benzin, Motorin ve LPG Fiyatları Artıyor

Son gelecek zamla birlikte İstanbul’da benzinin litresi 40,38 TL, motorinin litresi ise 43,02 TL olacak. Ankara’da benzinin litresi 41,07 TL, İzmir’de 41,29 TL olacak. Motorin litre fiyatı ise İstanbul’da 43,02 TL, Ankara’da 43,78 TL, İzmir’de 43,97 TL olacak. LPG ise ortalama 20 liradan satılacak.

Akaryakıt Fiyatlarının Hesaplanması Nasıl Oluyor?

Akaryakıt fiyatları, Akdeniz piyasasındaki işlenmiş ürün fiyatlarının ortalaması ile dolar kurundaki değişiklikleri baz alarak rafineriler tarafından hesaplanıyor. Ancak bu hesaplamalar rekabet ve serbesti nedeniyle şirketler ve kentlere göre küçük değişiklikler gösterebiliyor.

EPGİS Fiyat Değişimlerini Açıklamama Kararı Aldı

EPDK’nın fiyat değişimlerini açıklayan tek sendikası olan EPGİS, hakkında açılan dava süreci sonlanana kadar akaryakıttaki fiyat değişimlerini duyurmayacak. EPGİS’in bu kararı, sektördeki gelişmeleri izlemekte zorluk yaşanmasına neden oluyor.

Akaryakıtta Zamlar Bitmek Bilmiyor!
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Kargocuyum ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!