1. Haberler
  2. Teknoloji
  3. Türkiye’nin İlk Uzay Yolcusu Hazır, Bu Gece 01.11’de Nefesler Tutulacak!

Türkiye’nin İlk Uzay Yolcusu Hazır, Bu Gece 01.11’de Nefesler Tutulacak!

Türkiye’nin İlk Uzay Yolcusu Hazır, Bu Gece 01.11’de Nefesler Tutulacak!
Türkiye’nin İlk Uzay Yolcusu Hazır, Bu Gece 01.11’de Nefesler Tutulacak!
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Ülkemizin ilk uzay yolcusu Alper Gezeravcı ve Axiom Mission 3 (Ax-3) mürettebatını taşıyan roket, gece 01.11’de uzaya fırlatılacak. Bu tarihi an, İstanbul ve Ankara’daki meydanlarda ve bilim merkezlerinde nefes kesici bir şekilde izlenecek.

Florida Eyaletinde Gerçekleşecek Olan Fırlatma Heyecanla Bekleniyor

Türkiye’nin ilk astronotu ve uzay yolcusu Alper Gezeravcı’yı taşıyan roket, 01.11’de ABD’nin Florida eyaletinde gerçekleştirilecek olan fırlatma töreniyle uzaya gönderilecek. Cumhuriyet tarihinin ilk insanlı uzay görevi olan bu olay, büyük bir heyecanla bekleniyor.

Taksim Meydanı ve Bilim Merkezlerinden Takip Edilebilecek

Fırlatma töreni, 17 Ocak 2024 Çarşamba günü saat 23.00’ten itibaren Kızılay ile Taksim’deki planetaryumlardan takip edilebilecek. İstanbul Taksim Meydanı’nda ve Ankara’daki meydanlarda kurulan dev kubbeli planetaryumlarla birlikte, bu önemli anı izlemek isteyenler bir araya gelecek.

Bilim Merkezleri Anbean Olayı İzleyecek

TÜBİTAK Uzay Teknolojileri Araştırma Enstitüsü Yer İstasyonu’nda görevli uzay mühendisleri ve bilim adamları, Ankara ODTÜ yerleşkesinde bulunan TÜBİTAK Uzay Teknolojileri Araştırma Enstitüsü Yer İstasyonu’nda görevli uzay mühendisleri ve bilim adamları, astronotun uzay istasyonuna yolculuğunu anbean takip edecek. Fırlatma töreni, sadece meydanlarda değil, aynı zamanda bilim merkezlerinde de izlenebilecek.

Türkiye’nin İlk Uzay Yolcusu Ax-3 Görevine Hazır

Axiom Space’in ISS’e göndereceği “Ax-3” görevinde yer alacak 4 kişilik mürettebat, Türkiye’nin ilk insanlı uzay misyonunu gerçekleştirecek. Alper Gezeravcı’nın Ax-3 uçuşunda birlikte görev alacağı kişiler, ABD ve İspanya’yı temsil eden misyon lideri Michael Lopez-Alegria, İtalyan Hava Kuvvetleri’nden Pilot Walter Villadei ve Avrupa Uzay Ajansı adına katılan İsveçli Marcus Wandt olacak. Uzay istasyonuna kenetlenme ise 19 Ocak saat 13.15’te gerçekleşecek, bu da Türkiye’nin Milli Uzay Programı’nın ilk insanlı uzay misyonu hedefine ulaşmasını sağlayacak.

Türkiye’nin İlk Uzay Yolcusu Hazır, Bu Gece 01.11’de Nefesler Tutulacak!
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Kargocuyum ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!