1. Haberler
  2. Gündem
  3. Memur Maaşlarına Zam Oranı Yüzde 50’yi Bulacak!  

Memur Maaşlarına Zam Oranı Yüzde 50’yi Bulacak!  

Memur Maaşlarına Zam Oranı Yüzde 50’yi Bulacak!  
Memur Maaşlarına Zam Oranı Yüzde 50’yi Bulacak!  
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Işıkhan, Türkiye Büyük Millet Meclisi Genel Kurulu’nda yaptığı konuşmada, 2024 yılı bütçesi üzerine değerlendirmelerde bulundu. Bakan, 2028’e kadar 5 milyon ilave istihdam hedefini paylaşırken, asgari ücret ve memur maaşlarına ilişkin önemli açıklamalarda bulundu.

Asgari Ücret ve Çalışan Emeklilere Ödeme Hakkında Açıklamalar

Bakan Işıkhan, asgari ücret tespit komisyonunun çalışmalarına başladığını ve 2024 yılı asgari ücretinin belirlenmesi sürecinde herkesin mutabık kaldığı bir ücret seviyesi olmasını umduklarını belirtti. Ayrıca, çalışan emeklilere 5 bin lira ödeme konusunda da açıklamalarda bulunarak, bu ödemelerin Meclis tarafından onaylanmasının ardından hızla gerçekleştirileceğini ifade etti.

Bakan Işıkhan, 2023 Yılı Kamu Toplu İş Sözleşmeleri Çerçeve Protokolü ile yapılan toplu iş sözleşmeleri sonucunda işçilerin aylık brüt çıplak ücretlerini 15 bin liraya yükselttiklerini açıkladı. Bu artışın brüt ücretlere yüzde 45 oranında zam anlamına geldiğini belirten Bakan, ayrıca 3600 ek gösterge düzenlemesi ile ilgili çalışmaların da devam ettiğini vurguladı.

Memur Maaşları ve Uygulanacak Zam Hakkında Açıklamalar

Bakan Işıkhan, kamu görevlileri hakem kurulu kararı uyarınca 2024 ve 2025 yılları için maaş artışlarının belirlendiğini, enflasyon farkının da eklenmesiyle memur maaşlarının ocak ayında yüzde 50 civarında artacağını tahmin ettiklerini ifade etti. Ayrıca, memur maaşlarında yaşanan artışları reel olarak değerlendirerek 2002’den bu yana kaydedilen büyük artışa dikkat çekti.

Bakan’ın konuşmasının ardından TBMM Genel Kurulu, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, Kültür ve Turizm Bakanlığı ile bağlı kuruluşlarının 2024 yılı bütçelerini görüşmek üzere toplandı ve söz konusu bütçeler kabul edildi.

Memur Maaşlarına Zam Oranı Yüzde 50’yi Bulacak!  
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Kargocuyum ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!