1. Haberler
  2. Gündem
  3. Emekli Zammı için Beklenti Ne, Ne Kadar Olacak?

Emekli Zammı için Beklenti Ne, Ne Kadar Olacak?

Emekli Zammı için Beklenti Ne, Ne Kadar Olacak?
Emekli Zammı için Beklenti Ne, Ne Kadar Olacak?
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Aralık enflasyonunun yüzde 3 civarında olması durumunda emekli maaş zammı yüzde 37,67 olacak, memur emeklisi ise yüzde 49,36 zam alacak. Ancak emekli zammı kök aylıklara yapıldığı için milyonlarca emekli sıfır zam ya da düşük zam alabilecek.

Belirsizlik Devam Ediyor: Emekli Zammında Kritik Süreç

Açlık sınırının altında yaşayan milyonlarca emekli, yeni yılda geçerli olacak olan maaş zammını bekliyor ancak 2024’ün zorlu ekonomik koşulları, yapılacak zam oranını belirsiz kılıyor. 16 milyon emeklinin ortalama 8 bin lira seviyesindeki maaşları, kök aylıklara yapılacak olan emekli zammıyla sıfır zam ya da düşük zam alabilecek.

Temmuz’dan Bu Yana Enflasyon Yüzde 33,66

Emekli zammı için önemli bir etken olan enflasyon, Temmuz-Kasım aylarını kapsayan 5 ayda yüzde 33,66 olarak kayıtlara geçti. Aralık ayındaki enflasyon yüzde 3 civarında olursa, ocakta emekli aylıklarına yüzde 37,67 zam yapılacak. En düşük emekli aylığı 10.300 TL seviyesine çıkacak.

Memur Emeklisine Yüzde 50 Zam Beklentisi

Memur ve memur emeklilerine temmuz ayında yüzde 6 oranında toplu sözleşme zammı yapılmıştı. Bu oranla birlikte en düşük memur maaşı 32 bin 865 TL, en düşük memur emekli aylığı ise 12 bin 930 lira civarında olacak. Toplu sözleşme zammı verilmeyen işçi, esnaf ve çiftçi emeklileri ise geçmiş 6 aylık enflasyon kadar zam alacak. Aralık enflasyonu yüzde 3 olursa, söz konusu emeklilere yılbaşında yüzde 3767 zam yapılacak. En düşük emekli aylığı 7 bin 500 lira seviyesinde kalacak.

Emekli Zammı için Beklenti Ne, Ne Kadar Olacak?
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Kargocuyum ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!