1. Haberler
  2. Teknoloji
  3. Google, Yapay Zeka Alanında Devrim Yaratıyor!

Google, Yapay Zeka Alanında Devrim Yaratıyor!

Google, Yapay Zeka Alanında Devrim Yaratıyor!
Google, Yapay Zeka Alanında Devrim Yaratıyor!
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Teknoloji devi Google, en güçlü yapay zeka modeli olan Gemini’yi tanıttı. Üç farklı modeli (Ultra, Pro ve Nano) ile dikkat çeken Gemini, özellikle ChatGPT’yi tahtından indirmesi bekleniyor. Google, OpenAI’nin ChatGPT’sine karşı bir yılın üzerinde süredir rekabet halinde ve bu yeni teknolojisiyle bu yarışta bir adım öne geçti.

Yapay Zeka Yarışında Google’dan Büyük Hamle: Bard’ın Yeni Versiyonu Hızlıca Kullanıma Sunuldu

Teknoloji şirketi Google, bu yeni teknoloji konusundaki iddiasını güçlendirmek adına yeni bir adım attı. Bugüne kadar geliştirilmiş en güçlü yapay zeka modeli olan Gemini Ultra, Pro ve Nano modelleriyle karşımıza çıkıyor.

Google Bard’ın güncellenen versiyonu, 170’ten fazla bölge ve ülkede İngilizce konuşanlar için hemen kullanıma sunuldu. Yenilenen bot, Google’ın 2022 başından bu yana geliştirdiği Gemini yapay zeka teknolojisi tarafından destekleniyor.

Google’ın Yeni Teknolojisi Gemini, İnsan Muhakemesini Taklit Etme Yeteneğiyle Öne Çıkıyor

CEO Sundar Pichai, önümüzdeki aylarda Gemini’nin üç farklı versiyonunu (Ultra, Pro ve Nano) geniş bir ürün ve hizmet yelpazesine dahil edeceklerini duyurdu. Pichai ve Google DeepMind’ı yöneten Demis Hassabis, Gemini’nin önceki yapay zeka teknolojilerine kıyasla daha güçlü olduğunu ve bazı durumlarda insan muhakemesini taklit etmeye yaklaştığını belirtti.

Google, kıyaslamalı test sonuçlarını paylaşarak Gemini’nin OpenAI’nin GPT-4’ünü bazı önemli alanlarda geride bıraktığını iddia etti. Pichai, Gemini’nin özellikle bilgisayar kodu üretme ve metin belgelerini daha doğru bir şekilde özetleme konularında önceki teknolojilere göre üstün olduğunu vurguladı.

Google, Yapay Zeka Alanında Devrim Yaratıyor!
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Kargocuyum ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!