1. Haberler
  2. Teknoloji
  3. MAN, Otonom Sürüş Projeleriyle Ödül Kazandı!

MAN, Otonom Sürüş Projeleriyle Ödül Kazandı!

MAN, Otonom Sürüş Projeleriyle Ödül Kazandı!
MAN, Otonom Sürüş Projeleriyle Ödül Kazandı!
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

MAN Truck & Bus, otonom sürüş alanında gerçekleştirdiği başarılı araştırma ve geliştirme projeleri ANITA ve ATLAS-L4 ile “Truck Innovation Award 2024” ödülünü kazandı. ANITA Projesi, karayolundan demiryoluna yük taşıma süreçlerinde yüzde 40’a varan verimlilik avantajı sunarken, ATLAS-L4 Projesi ise lojistik merkezleri arasındaki sürücüsüz taşımacılıkla yorgunluk kaynaklı kazaları azaltmayı ve nakliye süreçlerini optimize etmeyi hedefliyor.

Uluslararası Jüri, MAN’ın Otonom Sürüş Projelerine Övgü Dolu Konuştu

Uluslararası Yılın Kamyonu jürisi, MAN’ın ANITA ve ATLAS-L4 projelerine yönelik övgü dolu bir değerlendirme yaparak, projelerin gelişmiş özellikleri, merkezden merkeze ve intermodal taşımacılık otomasyonuna katkısı, sektördeki iş birliği ve verimli projelerin başarısı üzerinde durdu.

MAN Truck & Bus Yönetim Kurulu Üyesi Dr. Frederik Zohm’dan Açıklama

MAN Truck & Bus Araştırma ve Geliştirmeden Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Dr. Frederik Zohm, ödülle ilgili yaptığı açıklamada, ANITA, ATLAS-L4 ve ilgili ortaklar için büyük bir onur olduğunu belirterek, bu projelerin, otomatik sürüşü daha da ileriye taşıyan uzmanların başarısı olduğunu ifade etti. Zohm ayrıca, bu projelerin geleceğin iklim dostu, güvenli, verimli ve akıllı taşımacılığına dönüşümün üçüncü temel direği olduğunu vurguladı.

Otonom Kamyonlar, Lojistik Merkezler Arasında Taşımacılıkta Önemli Avantajlar Sağlıyor

Otonom kamyonlar, özellikle lojistik merkezleri arasında, merkezden merkeze yapılan taşımacılıkta bir dizi avantaj sunuyor. Yorgunluktan kaynaklanan kazaları önlemeye yardımcı olan bu kamyonlar, aynı zamanda enerji açısından verimli ve sürücüsüz olarak lojistik akışı istikrarlı hale getiriyor. Sürücülerin bölgesel ve dağıtım taşımacılığında farklı görevlere yönelmesine olanak tanıyarak sürücü sıkıntısını azaltıyor.

MAN, Gelecekte Otonom Kamyonları Seri Üretime Geçirme Hedefiyle Çalışıyor

MAN Truck & Bus, ANITA ve ATLAS-L4 projeleri kapsamında elde ettikleri başarılarla birlikte, 2030 yılından itibaren tanımlanmış güzergâhlarda taşımacılık için seri üretime geçilmiş otonom kamyonları sunma hedefine odaklanıyor.

MAN, ANITA Projesi kapsamında dijital görev planlaması kullanarak karayolundan demiryoluna konteyner yüklemesini otonom olarak gerçekleştiren sürücüsüz bir kamyon geliştirdi. Altı ay süren uygulamalı testler sonucunda ANITA Projesi, geleneksel araçlara göre yüzde 40’a kadar daha verimli olduğunu kanıtladı.

ATLAS-L4 Projesi: Otoyolda Otonom Sürüş İçin Geliştirildi

MAN Truck & Bus Otonom Sürüş Proje Yöneticisi Sebastian Voll, ATLAS-L4 projesiyle çoğunluklu olarak merkezden merkeze kullanım durumu açısından otoyolda otonom sürüş üzerine çalışmalar yaptıklarını belirtti. 2024 yılı sonuna kadar test etmeyi planladıkları uygun prototip aracın, Almanya’da kabul edilen Otonom Sürüş Yasası’nın çerçevesine uygun olduğunu ifade etti.

MAN Truck & Bus’un Araştırma ve Geliştirme Projeleri

MAN Truck & Bus, Ocak 2022’den beri ANITA ve ATLAS-L4 projeleri üzerinde, Knorr-Bremse, Leoni, Bosch, Fernride, BTC Embedded Systems, Fraunhofer AISEC, Technische Universitat Munchen, Technische Universitat Braunschweig, TUV SUD, Autobahn GmbH ve Wurzburg Institute of Transport Sciences (WIVW GmbH) ile birlikte çalışmalar yürütüyor. Projeler, Alman Federal Ekonomi ve İklim Koruma Bakanlığı tarafından finanse ediliyor.

MAN, Otonom Sürüş Projeleriyle Ödül Kazandı!
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Kargocuyum ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!