1. Haberler
  2. Teknoloji
  3. Volvo Trucks’ın O Modeli “2024 Uluslararası Yılın Kamyonu” Seçildi!

Volvo Trucks’ın O Modeli “2024 Uluslararası Yılın Kamyonu” Seçildi!

Volvo Trucks'ın O Modeli
Volvo Trucks'ın O Modeli "2024 Uluslararası Yılın Kamyonu" Seçildi!
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Volvo Trucks‘ın FH Electric modeli, Avrupa genelinde faaliyet gösteren 24 önemli ticari araç yayınını temsil eden jüriler tarafından “2024 Uluslararası Yılın Kamyonu” (IToY) seçildi.

Volvo Trucks’ın O Modeli Yılın Kamyonu Seçildi

Volvo Trucks’ın en yeni modeli olan FH Electric, 2024 Uluslararası Yılın Kamyonu (IToY) ödülüne layık görüldü. Avrupa’da 24 önemli yayını temsil eden ticari araç gazetecilerinden oluşan jüri üyeleri, FH Electric’i karayolu taşımacılık verimliliğine en büyük katkı sağlayan model olarak seçti.

FH Electric, kazandığı 84 oy ile rakiplerini geride bırakarak bu prestijli ödülü almaya hak kazandı. Uluslararası Yılın Kamyonu ödülü, pazara sunulan kamyon modelleri arasında son 12 ay içinde karayolu yük taşımacılığındaki verimliliğe en fazla katkı sağlayan araca veriliyor. Bu yılki ödül, tarihinde bir ilk olarak, seri üretimdeki bir elektrikli kamyona gitti.

Elektrikli Kamyonlar Yeniden Tanımlanıyor

Bu yılın IToY ödülünde dikkat çeken bir diğer detay, son listede yer alan beş araçtan dördünün 0 egzoz emisyonuna sahip bataryalı elektrikli kamyon modelleri olması. AB’de henüz Bataryalı Elektrikli Araçlar (BEV) için uygun bir ekosistem olmasa da, taşımacılık sektöründeki elektrikli araç kullanımının hızla artmasıyla, bu ekosistem için yapılan çalışmaların önem kazandığı belirtiliyor.

Volvo FH Electric modeli, IToY jürisini en çok etkileyen özellikleriyle öne çıkıyor. I-Shift şanzıman ile entegre edilen, 330 kW veya 490 kW sürekli güce sahip, iki veya üç elektrik motoru sayesinde yüksek verimlilik ve elektrikli güç aktarma performansı sunuyor. Jüri, ayrıca aracın kesintisiz hızlanma, sessiz çalışma ve titreşimsiz taşıma özelliklerini de övgüyle değerlendirdi.

Volvo Trucks’ın O Modeli “2024 Uluslararası Yılın Kamyonu” Seçildi!
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Kargocuyum ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!