1. Haberler
  2. Ekonomi
  3. Dolar/TL Paritesi 29 TL Seviyesinde: Piyasalarda Son Durum Ne?

Dolar/TL Paritesi 29 TL Seviyesinde: Piyasalarda Son Durum Ne?

Dolar/TL Paritesi 29 TL Seviyesinde: Piyasalarda Son Durum Ne?
Dolar/TL Paritesi 29 TL Seviyesinde: Piyasalarda Son Durum Ne?
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Dolar/TL paritesi 29 lira civarında seyrederken, Euro ise 31,4 lira üzerinden işlem görüyor. Bankalararası piyasada dolar 28,94, euro/TL ise 31,48 seviyesinde bulunuyor.

Dolar/TL Paritesi Hareketliliğini Sürdürüyor

Serbest piyasadaki döviz kurları, doların alış fiyatının 28,9240 lira, satış fiyatının ise 28,9260 lira olduğu bir seviyede bulunuyor. Aynı zamanda avronun alış fiyatı 31,4470 lira iken, satış fiyatı 31,4490 lira olarak belirlenmiş durumda.

Cuma gününe kıyasla, dolar/TL paritesi 28,9170 liradan 28,9260 liraya yükselirken, avronun satış fiyatı da 31,4200 liradan 31,4490 liraya çıktı.

Fed’in Politika Adımları ve Döviz Kurları

ABD Merkez Bankası’nın (Fed) ultra şahin adımlarının varlık fiyatları üzerindeki etkisi güçlü bir şekilde devam ediyor. Cuma günü yapılan açıklamalarda, Fed Başkanı Jerome Powell, politika faizini kısıtlayıcı bir bölgeye taşıyan güçlü adımlar attıklarını ifade etti. Ancak Powell, faiz artırımlarına devam edebileceklerine dair uyarıda bulunarak, yetersizlik ve aşırı sıkılaşma risklerinin azalmaya başladığını belirtti.

Fed yetkilileri arasında yapılan açıklamalarda, Chicago Fed Başkanı Austan Goolsbee, enflasyonun beklenen seviyeye düşmediği durumda, işsizlik oranının artsa bile sıkılaştırmaya devam edeceklerini vurguladı. Ancak Powell’ın açıklamaları ve Fed yetkililerinin temkinli yaklaşımları, döviz kurlarında belirsizliklere neden oldu.

Makroekonomik Gelişmeler ve Faiz Beklentileri

ABD’de Tedarik Yönetim Enstitüsü’nün (ISM) imalat sanayi Satınalma Yöneticileri Endeksi (PMI) kasımda 46,7 olarak gerçekleşti, ki bu piyasa beklentilerinin altında bir rakamdır. Bu durum, ekonomideki zayıflığı göstererek döviz kurlarındaki dalgalanmalara etki edebilir.

Analizlere göre, para piyasalarında Fed’in önümüzdeki iki toplantıda faizleri sabit tutacağı kesin gözüyle bakılırken, mart ayında faiz indirimlerine başlayabileceği fiyatlanıyor. Ancak enflasyonla mücadele çerçevesinde Fed’in faiz indirimlerini erteleyebileceği belirtiliyor. Bu belirsizliklere rağmen, politika yapıcıların tonlarını yumuşatmaları ve belirsizliklerin azalması, altının ons fiyatını tarihi zirvelere taşıdı.

Dolar/TL Paritesi 29 TL Seviyesinde: Piyasalarda Son Durum Ne?
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Kargocuyum ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!