1. Haberler
  2. Gündem
  3. Bakan Işıkhan’dan Asgari Ücrete Dair Önemli Açıklamalar!

Bakan Işıkhan’dan Asgari Ücrete Dair Önemli Açıklamalar!

Bakan Işıkhan’dan Asgari Ücrete Dair Önemli Açıklamalar!
Bakan Işıkhan’dan Asgari Ücrete Dair Önemli Açıklamalar!
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan asgari ücrete dair yaptığı açıklamada “Temmuz ayında yaptığımız gibi taraflar arasındaki en yüksek faydayı gözeterek verimli bir toplantıyı gerçekleştireceğimize inanıyorum” ifadelerine yer verdi.

“Mecliste Kabul Edilir Edilmez Çalışmalara Başlayacağız”

(Gelişme) Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, Cumhurbaşkanı yardımcısı Cevdet Yılmaz ve Vietnam başbakanı Pham Minh Chinh ile Cumhurbaşkanlığı külliyesinde bir araya geldi. Düzenlenen ortak basın toplantısı öncesinde bakan Işıkhan, gazeteciler tarafından kendisine yöneltilen asgari ücret ve emekli ikramiyelerine dair soruları yanıtladı.

Işıkhan, emeklilere 5 bin TL’lik ikramiyenin ne zaman verileceği sorusuna “Mecliste kabul edilir edilmez çalışmalara başlayacağız. Şu anda net bir tarih yok, çalışmalarımız ne zaman biterse ikramiyeyi emeklilerimize ulaştıracağız. Önemli olan kararın açıklanmasıydı. Burada Cumhurbaşkanımızın kararı çok önemli.” yanıtını verdi.

“Bütün Emeklilerimizi Kapsayacak Bir Karar Çıktı”

Emekli ikramiyesinin kaç çalışan emekli vatandaşı kapsadığı sorusunu tüm emeklileri kapsayacak bir kararın çıktığı yönünde bilgilendirmeyle cevaplayan bakan Işıkhan, tam rakamın belli olmadığını fakat 4.600’ün üzerinde emeklinin mevcut olduğunu belirtti. Cumhurbaşkanının talimatıyla Hazine ve Maliye Bakanlığı’nın yürüttüğü çalışmalar çerçevesinde tüm emeklileri içine alan bir karar çıktığınım altını çizdi.

“Asgari Ücrete Dair Bir Şey Söylemek İçin Daha Çok Erken”

Taraflarla konuşmak için henüz erken olduğunu ifade eden bakan Işıkhan, görüşmelerin aralık ayı içerisinde gerçekleştirileceğini vurguladı. Işıkhan, “Bir şey söylemek için daha çok erken. Biliyorsunuz aralık ayı bitmeden Resmî Gazete’de yayımlamak zorundayız. Temmuz ayında yaptığımız gibi taraflar arasındaki en yüksek faydayı gözeterek verimli bir toplantıyı gerçekleştireceğimize inanıyorum.” Açıklamasında bulundu.

Bakan Işıkhan’dan Asgari Ücrete Dair Önemli Açıklamalar!
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Kargocuyum ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!