1. Haberler
  2. Gündem
  3. Hazine ve Maliye Bakanından Enflasyona Dair Açıklama: Vergi Artışı Yinelenecek mi?

Hazine ve Maliye Bakanından Enflasyona Dair Açıklama: Vergi Artışı Yinelenecek mi?

Hazine ve Maliye Bakanından Enflasyona Dair Açıklama: Vergi Artışı Yinelenecek mi?
Hazine ve Maliye Bakanından Enflasyona Dair Açıklama: Vergi Artışı Yinelenecek mi?
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Enflasyonun yükselmesine sebep olan vergi artışının tekrar edilmeyeceğini söyleyen bakan Şimşek, Türkiye’ye kaynak girişinin 2024 senesinin ikinci yarısından itibaren artış göstereceğini belirtti.

“Enflasyonu Tek Haneye Çekmekten Başka Seçeneğimiz Yok”

Hazine ve Maliye bakanı Mehmet Şimşek ekonomi alanında oldukça mühim açıklamalar gerçekleştirdi. TRT Haber’e konuşan bakan Şimşek enflasyonu tek haneye çekmekten başka bir seçeneklerinin bulunmadığını vurgulayarak aylık enflasyonda yavaşlamanın devam edeceği bilgisini paylaştı.

İstihdam artışının gücüne dikkat çeken Şimşek, büyümenin yavaşlama olasılığına karşın 2023 yılına ilişkin OVP’deki öngörüleriyle paralel gittiğini ifade etti. Programa göre 4,4 oranında büyüme öngördüklerini belirten bakan Şimşek, buradaki önemli noktanın büyümenin yeniden dengelenmesi olduğunun altını çizdi.

“Enflasyonu tek haneye düşürebilirsek yüksek sürdürülebilir büyümeyi sağlayabiliriz”

Net ihracatın büyümeyi aşağı çektiğini, şimdiyse bu etkinin azaldığını kaydeden Mehmet Şimşek, büyümenin hem güçlü hem de cesaret verici olduğunu ifade etti. Büyümenin kalitesini artırmanın önemine değinen bakan Orta Vadeli Program ile kalite hususunda belirledikleri hedeflere ulaşmayı öngördüklerini belirtti.

İç talebin ılımlı hale gelmesiyle beraber net ihracatın etkisinin de olumluya evrilmesini beklediklerini söyleyen bakan Şimşek, bu sayede Türkiye’nin daha sürdürülebilir yüksek büyüme politikasına girebileceği mesajını verdi. Orta vadede enflasyonu tek haneye düşürerek hedeflerine ulaşmayı öngördüklerini bildiren bakan fiyat istikrarını da sağlayarak ilerleyeceklerini ifade etti.

“Hikayesi Güçlü Olan Türkiye’ye İlgi Daha da Artacak”

2024’ün ikinci yarısını işaret eden bakan Şimşek, programı ve hikâyesi güçlü olan Türkiye’ye rağbetin artacağı yönünde öngörüde bulundu. Orta Vadeli Program açıklandıktan sonra Dünya Bankası’nın Türkiye’ye taahhüt ettiği kaynak miktarını 17 milyar dolardan 35 milyar dolara çıkardığını söyleyen bakan, Dünya Bankası’nın bu programı güvenilir bulduğunun altını çizdi.

Hazine ve Maliye Bakanından Enflasyona Dair Açıklama: Vergi Artışı Yinelenecek mi?
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Kargocuyum ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!